De keuze tussen een zonneboiler of zonnepanelen

Zonnewarmte is veruit de grootste duurzame energiebron ter wereld. Daar moeten we met zijn allen dus goed gebruik van maken! Maar hoe maakt u nu de keuze tussen een zonneboiler of zonnepanelen?

zonnepanelenWerking zonneboiler en zonnepanelen

Zowel zonnepanelen als zonneboilers maken gebruik van zogeheten zonnecollectoren, maar deze twee installaties hebben allebei een verschillende toepassing.

Bij zonnepanelen wordt er alleen maar elektriciteit opgewekt, terwijl bij een zonneboiler de opgewekte electriciteit bedoeld is om het water dat in huis wordt gebruikt op te warmen. 

In Europa wordt iets minder dan de helft van de verbruikte energie toegepast voor warmte en zo’n 20% voor elektriciteit. Als u naar die getallen kijkt, is de keuze tussen een zonneboiler of zonnepanelen snel gemaakt. Het lijkt dus voordeliger om een zonneboiler aan te schaffen dan zonnepanelen. 

Prijs zonneboiler

prijs zonneboiler

De prijs van een zonneboiler (voor vier personen) is ongeveer € 4.250,- euro. Daarnaast komen er uiteraard installatiekosten bij. Dat is dus best een flink bedrag. Maar, 1 van de voordelen van een zonneboiler is dat uw energierekening na het plaatsen van de boiler flink omlaag gaat.

Bovendien komt u in België in aanmerking voor een zonneboiler premie. Als u in 2013 een zonneboiler aanschaft, krijgt u 550 euro per vierkante meter collector oppervlak, met een maximum van €2.750,-. Vraag bij uw gemeente om de voorwaarden als u de subsidie aanvraagt!

Bent u op zoek naar een goede leverancier voor uw zonneboiler? Op deze pagina vindt u het voordeligste bedrijf bij u in de buurt! Hier kunt u gratis offertes vergelijken van zonneboilers en doe heel wat voordeel! 

Vergelijk hier gratis offertes van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: