Prijzen zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u zelf uw leidingwater met behulp van zonne-energie; helemaal gratis! Helaas zijn de prijzen van een zonneboiler nogal hoog en dat vormt voor veel mensen een hoge drempel als ze de aanschaf overwegen.

De Vlaamse overheid ziet graag dat u overstapt op groene energie en dan liefst groene energie die u zelf produceert zoals met een zonneboiler. Daarom kunt u, óók in 2013, in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. 

Prijs zonneboiler

Wat kost een zonneboiler nu eigenlijk? De prijzen van een zonneboiler zijn ongeveer € 4.770,-, dit is inclusief de zonnecollectoren. U kunt van de Vlaamse overheid een zonneboiler premie verwachten van maximaal 50% van de factuur, dit komt neer op zo’n € 2.750,- (maximaal).

Daarnaast zijn er ook nog gemeenten die een zonneboiler premie geven van € 250,- (vraag informatie bij uw gemeente). 

Wat is er veranderd in 2013?

Er is dus nogal wat veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. De subsidies waren zo hoog dat u de boiler al voor 700 euro aan kon schaffen en hij al in twee jaar tijd terugverdiend was. Dat was wel een beetje veel van het goede…

Belangrijke punten in de nieuwe regels zijn:
• Er is een limiet gesteld aan inhoud van het opslagvat
• De zonneboiler premie is begrensd tot max. 50% van de factuur; dus een bedrag van maximaal € 2.750
• Uitsluitend voor boilers van het Europese Solar Keymark komt u in aanmerking voor een zonneboiler premie

Slimme investering

Het komt er dus op neer dat u rond de tweeduizend euro zult moeten investeren in uw zonneboiler. Met de stijgende energiekosten heeft dat in ongeveer 8 jaar terugverdiend. U ziet dus dat, ook al is de subsidie omlaag gegaan, zonneboilers nog steeds een slimme investering zijn!

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: