Zonneboiler 2013

De zon is een gratis en onuitputtelijke energiebron. Het is zonde om daar geen gebruik van te maken. Een zonneboiler is ideaal om de zonne-energie optimaal te gebruiken om het sanitair water van uw woning te verwarmen.

Daarmee bespaart u het milieu en gaan uw energielasten omlaag! Maar een zonneboiler is wel een flinke investering. Hoe zit het met de premies voor zonneboiler in 2013 en wat is eigenlijk de terugverdientijd van een zonneboiler?

Prijs zonneboiler 2013

Het is onmogelijk om een duidelijke prijs van een zonneboiler te geven. De prijs van een zonneboiler is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het vermogen van de zonneboiler en voor hoeveel personen deze bestemd is. Het ene merk kan ook duurder zijn dan het andere.

Daarnaast verschilt ook de prijs die de installateur berekent voor de zonneboiler en de installatie. Sowieso kost een zonneboiler een paar duizend euro.

Premies zonneboiler 2013

Hoewel de premies dit jaar flink omlaag gegaan zijn, is de investering in een zonneboiler in 2013 nog steeds een goede zet voor de toekomst. Daarbij komt dat u bij de Vlaamse overheid kunt aankloppen voor een subsidie zodat de terugverdientijd van een zonneboiler korter wordt.

In ongeveer 9 jaar heeft u uw investering al terugverdiend. In 2013 komt u in aanmerking voor de volgende premies; een zonneboiler premie van €2.740 (maximaal) en sommige gemeenten in Vlaanderen geven nog een extra premie van tussen de € 250 euro en € 500. 

Vergelijk hier, gratis en vrijblijvend, prijzen van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: