Zonneboiler kosten

Om uw steentje bij te dragen aan een schoner milieu, is het een goed idee om een zonneboiler aan te schaffen. Zonneboilers gebruiken de warmte van de zon om het leidingwater te verwarmen. Maar de prijs van een zonneboiler is behoorlijk hoog. Gelukkig kunt u, óók in 2013, in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid. 

zonneboiler premieZonneboiler premie

Er is ten opzichte van 2012 wel wat veranderd voor wat betreft de zonneboiler premies die u kunt ontvangen. De oude regelgeving was wel erg royaal; men hoefde zelf nog maar zo’n 700 euro te investeren en dat kwam neer op een terugverdientijd van 2 à 3 jaar.

Volgens de Vlaamse minister van Energie was dat te veel van het goede. Toch is het nog steeds voordelig om een zonneboiler te laten plaatsen. Met de nieuwe regelgeving ben u rond de 2000 euro kwijt en heeft u de zonneboiler in 8 à 9 jaar terug verdiend.

Wijzigingen in zonneboiler premie

• Er is een limiet gesteld in functie van de inhoud van het opslagvat
• De zonneboiler premie is begrensd tot een bedrag van maximaal € 2750, maar;
• De premie wordt ook beperkt tot maximaal 50 % van het factuurbedrag
• Premies worden enkel nog gegeven voor boilers aan het Europese Solar Keymark

Tip: Doe heel wat voordeel door offertes van zonneboilers te vergelijken! U ontvangt prijzen van meerdere installateurs en kan zo de voordeligste offerte er uit kiezen. 

Vergelijk de kosten van zonneboilers in detail

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: